Voor de wind fietst een klein gezelschap langs de Groninger waddendijk. Van Lauwersoog naar Delfzijl. Het is de slotetappe van MooiKUST, de fietsconferentie over de ruimtelijke kwaliteit van de Nederlandse kust.

Bijna 90.000 Nederlanders protesteerden begin dit jaar tegen het plan van minister Schulz om bouwen aan de kust toe te staan.  Mensen vreesden ‘Belgische toestanden’: een volgebouwde kust, flats, huisjesparken en nauwelijks ruimte voor natuur.

Maar hoe goed kennen we de Nederlandse kust nou eigenlijk, dacht Martijn Oosterhuis, werkzaam bij Dorp Stad & Land, organisatie voor ruimtelijke kwaliteit in Zuidwest-Nederland. En hij organiseerde met collega-organisaties, waaronder het Groninger Libau, de fietsconferentie MooiKUST.  Gisteren werd de conferentie, die op 1 juni in Cadzand startte, in Delfzijl afgesloten.

Lees verder